Alpha

Alla har vi frågor. För de stora frågorna finns Alpha – en grundkurs för att utforska den kristna tron, ställa frågor och dela perspektiv.

Alpha

Vad vi gör

Alpha innehåller en rad kurstillfällen där varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro. Alpha är skapat för att väcka samtal och finns över hela världen. Alla är välkomna. Alpha finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Och även hos oss i Allianskyrkan i Jönköping.

Frågor? Kontakta vår pastor Johanna Lantz.

Vad kan jag förvänta mig?

Gemensamt för en Alphakväll är:

  • Mat – Gemenskap och möjlighet att lära känna varandra
  • Föredrag – Dagens ämne, via film
  • Ett gott samtal – I en ärlig, öppen och vänskaplig miljö

Läs gärna mer om Alpha på http://sverige.alpha.org/learn-more.

Alpha Allianskyrkan

Vanliga frågor och svar

När?
Är du intresserad av att gå Alpha, mejla johanna@allianskyrkan.se för mer information.

Alla! Alla är välkomna. Inga frågor är för små eller för stora stora. Inte ens för dumma. Du behöver inte ens ställa en fråga under en Alpha utan kan komma och lyssna på andras tankar, funderingar och frågor utifrån det aktuella temat. Kom som du är!

Alpha är en introduktionskurs i kristen tro. Den kommer ursprungligen från den anglikanska församlingen Holy Trinity Brompton i London under det tidiga 1980-talet, men finns nu över hela världen och i alla större kristna samfund. Miljoner och åter miljoner människor har testat Alpha.

Föredragen är filmer som handlar om olika ämnen som Vem är Jesus? Finns det mer att upptäcka i livet? Och så vidare. Du kan se ett föredrag gratis på http://sverige.alpha.org/watch.