UV-Scout

Scouting på kristen grund

I UV-scout får vi lära om Gud, om naturen och hur vi ska vara mot varandra. I våra samlingar vill vi hjälpa scouten till en personlig kristen tro, att ge kunskap om vår natur och lära scouten att klara sig olika situationer som att göra upp eld, hantera kniv och yxa, laga mat i naturen, göra knopar, bygga vindskydd, första hjälpen och att lära scouten till att se sina medmänniskor.

UV-scout gör unga redo för livet genom lärande äventyr och utmaningar som får dem att växa. Både i grupp, men även på ett personligt plan. Här får du chans att upptäcka Gud och lära känna nya vänner. Samtidigt får du chans att åka på spännande läger och prova på hur det är att klara sig i naturen utan många av de bekvämligheter som du kanske är van vid.

Kalender

Vårens schema kommer inom kort. Vi kör UV varannan tisdag med start den 23 januari.

Vägbeskrivningar

Järstorps vindskydd. Kör Kortebovägen mot Bankeryd. Sväng vänster upp på Björnebergsvägen. Fortsätt förbi Björnebergs gård och sväng vänster vid skylten Skirebo.Fortsätt den asfalterade vägen och sväng vänster vid skylt där det står 2 Tranebo. Efter ca 1 km, där skogen öppnar sig, finns en skogväg in till vänster. Ett par hundra meter in på denna skogsväg ligger vindskydden. Parkera gärna uppe vid växthuset, för att inte blockera vägen.

Mulleängen Ljungarum. Kör Herkulesvägen till Ljungarum. Sväng in på Yttre Ljungarumsvägen och därefter in på Strömsbergsvägen. Passera IF Hagas idrottplats och sen träffas vi vid den första ladan som kommer på vänster sida.

UV-scout har även anknytning till (SAU) Svenska Alliansmissionens Ungdom. Under året finns även möjlighet att åka på Scoutinvest och Växtverk. (Ledarscoutsutbildningar). Årets stora händelse är UV-scoutlägret som brukar äga rum v26, tis-söndag.

Har du någon kompis/ kompisar som är sugna på att prova hur det är att vara med i UV-scout är de varmt välkomna att hänga på en tisdagkväll!

Kristus har segrat – vi kan segra!

Vill du vara med som ledare?

Vi letar efter fler som kan tänka sig att hjälpa till som ledare i scouterna. Ingen tidigare erfarenhet behövs inom scouting, men det är en fördel om du tycker om att vara ute i naturen. Kom gärna och prata med eller ring någon av oss ledare om du är intresserad!

Vanliga frågor och svar

När?
Tisdagar kl 18:00-19:30

För att uppfylla de krav som ställs på oss från stat och kommun vad gäller medlemsregister, så har vi en symbolisk avgift på 120 kr/år. Avgiften är en per år och gäller för samtliga grupper man deltager i.

I likhet med andra scouter har vi inom UV-Scout en skjorta som förenar oss med andra UV-Scouter. Den är tänkt att användas varje gång vi ses, men även på hajker och läger.

Skjortan har många olika funktioner. Färgerna på snodd och halsduk hjälper oss att se vem som är vem i kåren. På skjortan fäster vi våra läger- och arbetsmärken.

Skjortor finns till försäljning till ett subventionerat pris. Priset för en komplett skjorta med alla tillbehör i form av halsduk, snodd, böcker etc är 300 kr. Endast halsduk och sölja kostar 50 kr.

En begränsad mängd begagnade skjortor brukar finnas och då är priset lägre. Om man sedan vill lämna tillbaka en skjorta efter ett par år, t.ex. vid byte, får man tillbaka en del av kostnaden

I åldern 7-8 år går man i Mini-UV.

Om du är mellan 9-12 år kan du bli UV-Scout.

Som 13-åring kan du bli ledarscout för att tidigast bli ledare som 17-åring.

Erika Harrysson (Kårchef) 073-0403154
Johanna Grännö 070-3418012
Hanna Carlsson 076-8245330