UV-Scout

Scouting på kristen grund

Vad vi gör

I UV-scout vår vi lära om Gud, om naturen och hur vi ska vara mot varandra. I våra samlingar vill vi hjälpa scouten till en personlig kristen tro, att ge kunskap om vår natur och lära scouten att klara sig olika situationer som att göra upp eld, hantera kniv och yxa, laga mat i naturen, göra knopar, bygga vindskydd, första hjälpen och att lära scouten till att se sina medmänniskor.

Vad kan jag förvänta mig?

UV-Scout gör unga redo för livet genom lärande äventyr och utmaningar som får dem att växa. Både i grupp, men även på ett personligt plan. Här får du chans att upptäcka Gud och lära känna nya vänner. Samtidigt får du chans att åka på spännande läger och prova på hur det är att klara sig i naturen utan många av de bekvämligheter som du kanske är van vid.

Vanliga frågor och svar

När?
Tisdagar kl 18:00

För att uppfylla de krav som ställs på oss från stat och kommun vad gäller medlemsregister, så har vi en symbolisk avgift på 120 kr/år. Avgiften är en per år och gäller för samtliga grupper man deltager i.

I likhet med andra scouter har vi inom UV-Scout en skjorta som förenar oss med andra UV-Scouter. Den är tänkt att användas varje gång vi ses, men även på hajker och läger.

Skjortan har många olika funktioner. Färgerna på snodd och halsduk hjälper oss att se vem som är vem i kåren. På skjortan fäster vi våra läger- och arbetsmärken.

Skjortor finns till försäljning till ett subventionerat pris. Priset för en komplett skjorta med alla tillbehör i form av halsduk, snodd, böcker etc är 300 kr. Endast halsduk och sölja kostar 50 kr.

En begränsad mängd begagnade skjortor brukar finnas och då är priset lägre. Om man sedan vill lämna tillbaka en skjorta efter ett par år, t.ex. vid byte, får man tillbaka en del av kostnaden

I åldern 7-8 år går man i Mini-UV.

Om du är mellan 9-12 år kan du bli UV-Scout.

Som 13-åring kan du bli ledarscout för att tidigast bli ledare som 17-åring.