Tonår/Korall

Korall är namnet på våra fredagar och vår ungdomsverksamhet.

En förkortning för Kors/Allianskyrkan men också som ett korallrev med liv, mångfald och rik växtlighet. Därför heter vi Korall.

KRIK

Kommer du till Allianskyrkan en måndagskväll så hör du musiken,skratten och sorlet strömma ut från idrottshallen. Det är KRIK eller kristen idrottskontakt, en organisation som står på grunderna trosglädje,idrottsglädje och livsglädje. Samlingar som kan vara allt från galna blandningar mellan lekar till sporter och plötsligt stängs musiken av och alla samlas för att dela något ur bibeln Guds ord, för att det centrala på samlingen är inte först idrotten utan Jesus. Här handlar det inte om prestation och att vinna utan om glädje, glädjen i något mycket större.

Devotion

Devotion är vår djupdykninggrupp för de som gått slut konfirmationen. Vi ses ett par gånger i månaden då vi träffas vi för att samtala och lyssna till undervisning kring frågor som vi i Devotion själva har valt.

För vi tror att det är viktigt att rusta oss och rota oss i den Gud vi tror på genom att prata och diskutera de svåra frågor vi möter i den vardag vi lever i.

Vi tror att detta är en viktig mötesplats där man kan få komma och fundera, ställa frågor , utvecklas i lärjungaskapet på ett mer personligt plan.

Konfirmation

För Dig, För Oss, För Andra är de tre ledorden vi följer när vi i Allians/Korskyrkan bjuder in till konfirmation. Vi varvar bibelläsningen med praktiska ”outreach” där vi får möta och höra människor som hjälper svårt utsatta människor till vardags. Samtidigt som vi tar tid till våra egna tankar och frågor kring tron och vem Gud är.

Bönegrupp

I bönegrupp samlas vi och ber för varandra, situationer och platser. Det är en liten grupp där vi får be och prata om vår vardag, men även en möjlighet att utmana och fördjupa vår tro.

Vanliga frågor och svar

Jag vill veta mer: