Tonår/Korall

Korall är namnet på våra fredagar och vår ungdomsverksamhet.

En förkortning för Kors/Allianskyrkan men också som ett korallrev med liv, mångfald och rik växtlighet. Därför heter vi Korall.

Korall

På fredagskvällar ses vi för att hänga, köra lekar, fika och ha andakter tillsammans.Korall är till för dig som går på högstadiet eller gymnasiet. Vi åker även på läger
tillsammans, bland annat skidläger i Trysil och sommarlägret UngTro på Gullbrannagården.

Klockan 19:30 ses vi i kyrkan och strax därefter drar vi igång en aktivitet för alla. Efter aktivitet och lek rör vi oss mot kyrksalen där en av oss ledare delar en andakt. Det ges även utrymme för bön i olika former och lovsång. Varje kväll avslutas med fika och häng.

Under sommarhalvåret befinner vi oss i Korskyrkan och under vinterhalvåret i Allianskyrkan. Du hittar veckouppdateringar på vår Instagram @koralljkpg. Ingen anmälan krävs, det är bara att komma. Varmt välkommen med!

Fördjupningskvällar

Under hösten kommer vi ha fördjupningskvällar för dig som tagit konfirmationen. Vi ses en gång i månaden för att växa i tro tillsammans. Vi kommer få lyssna till inbjudna gäster och själva få praktisera vår tro.

Vi tror att det är viktigt att rusta oss och rota oss i den Gud vi tror på genom att prata och diskutera de svåra frågor vi möter i den vardag vi lever i.

Vi tror att detta är en viktig mötesplats där man kan få komma och fundera, ställa frågor och utvecklas i lärjungaskapet på ett mer personligt plan. Om du vill veta mer, kontakta Alicia på alicia@allianskyrkan.se. Hoppas vi ses!

Konfirmation

Konfirmationen ska skapa möjligheter för dig att utvecklas och få en inblick i den kristna tron. Vi kommer att ha undervisning och diskussioner om exempelvis Jesus, relationer, självbild och kyrkan. Vi träffas varje onsdag eftermiddag 16:00-18:00.

Vi kommer även att ha en heldag tillsammans i början av konfa-året och avsluta med en hajk i slutet av vårterminen. Konfirmationen är för dig som går i åttan.

Vi ser fram emot att träffa just dig, välkommen!

Bönegrupp

I bönegrupp samlas vi och ber för varandra, situationer och platser. Det är en liten grupp där vi får be och prata om vår vardag, men även en möjlighet att utmana och fördjupa vår tro. Vill du gå med i en bönegrupp? KUL! Skriv till alicia@allianskyrkan.se.

Vanliga frågor och svar

Jag vill veta mer: