Kanske är du ny i Jönköping, landad här för något år sedan, eller bott här hela ditt liv?

Oavsett är du varmt välkommen att besök vår församling! Under början av höstterminen bjuder vi in till några träffar där vi i samband med gudstjänst berättar om församlingen, vad som är på gång, visar runt i lokalerna och har gemenskap kring kyrkfikat. Vid ett par tillfälle kör vi After Church, ett skönt häng efter gudstjänsten där vi också äter tillsammans.

Givetvis är du alltid välkommen på gudstjänst hos oss, och ambitionen är att du varje gång ska känna dig sedd och får smak av en gemenskap som spänner över alla åldrar. Men i en stor gemenskap behövs också närhet och möte med dem i liknande livssituation. Under början av terminen kommer det information om vad som är på i höst/vinter för dig som t ex är tonåring, ung vuxen, barnfamilj eller pensionär. När man är ny i ett sammanhang är tillhörighet något viktigt, hör av dig om du är intresserad av att vara med i en cellgrupp! (En mindre gemenskap där man kan be, samtala, umgås utifrån gruppens upplägg).

En del som kommer till Allianskyrkan vill snabbt engagera sig som ledare eller deltagare i någon grupp, här finns Skattkammaren & Youngsters (söndagsskola), UV-scout, barnkör, konfirmation, Korall (Korskyrkans & Allianskyrkans tonårsverksamhet), idrottsträffar med KRIK, språkcafé, musikmedverkan m.m. Under hösten sker ekumeniska träffar i Taizéanda i samarbete med Kristine kyrka, lovsångskvällar i tornet, After Church, möjlighet att pröva på en uppdaterad och rykande färsk Alphakurs. Men du lär känna oss i din takt!

Ny i stan 3, 10, 17 och 24 september. Gudstjänsten börjar kl 10, kom gärna typ tio i så kan vi gå tillsammans. Efteråt fikar vi ihop och möter någon ”ung vuxen” samt någon ur personalen och styrelsen. Söndagen den 3 går vi ut och äter något på stan alt åker hem till någon och lagar mat. 17 stannar vi kvar i kyrkan och lagar mat där. OBS! Den 27 augusti hålls en gemensam gudstjänst i Korskyrkan följt av Barnens dag.